Orígens

L’agricultura i la ramaderia han marcat al llarg de la història períodes de fam i èpoques d’abundància. Amb l’arribada del món romà es vàren crear les primeres àrees urbanístiques i es va començar a implantar l’hort a la vora dels rius. El gran canvi el portà l’Islam al Segle VIII amb l’expanció del regadiu, ampliant així moltes hectàrees de conreu amb l’arribada de gran quantitat de productes nous com la carxofa, els tarongers, els llimoners, les albergínies, la canya de sucre i sobretot, la fruita.

No va ser fins a les dures grans guerres civils d’anys enrera, que van provocar fam i despoblament, que ens arribaren productes nous d’Amèrica, com per exemple, la patata. A partir del Segle XVIII arribà pràcticament l’agricultura actual, això si, amb més regadius, i amb la mecanització del camp, que han permès professionalitzar-la molt més.

A casa nostra, com a moltes, ens asseguràvem la manutenció amb gallines, porcs, conills, vaques i treballant als camps. Antigament, el món agrari era de caire més familiar i des de ben petits es treballava al camp sense tenir molt clar el concepte d’empresa agrària.

Degut a la producció i als terrenys, l’any 1983 vam decidir créixer com a comunitat agrària i seguir la història de dècades enrere amb els coneixements de l’experiència acumulada, amb els èxits i els fracassos al llarg de generacions i amb moltes ganes de compartir salut amb tot/es vosaltres!

Avui, generacions més tard, decidim donar visibilitat als nostres productes de proximitat, portant-los de l’hort a taula.

«Som una empresa jove compromesa amb el medi ambient»

Equip Collita Zero